English Version English Version

Noua atractie a Craiovei


Centrul Baniei, inaugurat de Bocelli

Adaugat la 14 November 2006. « Cei patru chinezi sunt trei: Chen Si Chen | Arteziana muzicala din Craiova va canta in mai »

de Nicusor FOTA
Aparut in ziua de Joi 26 Octombrie 2006

Solomon mobilizeaza sponsorii pentru megalansarea amanata din Piata Prefecturii
Centrul renovat va rasuna de vocea tenorului italian in mai, daca negocierile merg bine.

Solomon: Precontract in doua zile

Andrea Bocelli in CraiovaDupa ce i-a calarit pe constructori sa dea zor cu lucrarile, primarul Craiovei s-a razgandit si a programat inaugurarea oficiala a centrului in mai 2007. Edilul-sef anunta deja un megaconcert cu Andrea Bocelli, cu care asteapta sa semneze un precontract chiar maine.

Desi fantana arteziana din Piata Prefecturii ar trebui sa intre in probe chiar astazi, primarul Antonie Solomon spune ca nu se mai grabeste cu inaugurarile festive.
Edilul-sef sustine ca va amana taierea panglicii inaugurale pentru centrul modernizat al Craiovei cu cateva luni, planuind o ceremonie de zile mari in primavara anului viitor. Punctul culminant al festivitatilor programate in mai 2007 va fi concertul tenorului italian Andrea Bocelli, recitalul acestuia reprezentand o premiera pentru Banie. Alesul Craiovei spune ca evenimentul de anul viitor e menit in parte si sa le inchida gura celor care il cred fan exclusiv al muzicii populare, din cauza spectacolelor organizate anterior sub patronajul sau. Ramane de rezolvat problema financiara, surse autorizate sustinand ca onorariul tenorului pentru un asemenea concert, la care va fi insotit de o trupa de 100 de muzicieni, este de un milion de dolari. “Atat ia de obicei, dar noua o sa ne ia mult mai putin. I-am trimis impresarului pe mail imagini cu centrul Craiovei, i-am explicat ca suntem un oras mai sarac si sunt sigur ca va fi de acord”, a spus Antonie Solomon.

Clientii primariei, pusi sa cotizeze

Bugetul necesar organizarii concertului va fi suportat in parte de una dintre televiziunile nationale, ce va primi dreptul de difuzare a manifestarii. Surse din primarie sustin ca printre sponsorii evenimentului va fi prezenta si o companie de telefonie mobila. Edilul-sef a precizat ca mai are si alte surse de finantare pentru concert, convocandu-i la cotizat pe patronii firmelor implicate in proiecte finantate de primarie. “N-o sa coste bugetul foarte mult. Chem toate firmele care lucreaza cu primaria, sa vina fiecare cu cate un miliard. Mai pune si primaria doua – trei miliarde si gata!” – a conchis Solomon.

“Inaugurez centrul pe 19 mai, cu Andrea Bocelli. In doua zile semnam un precontract. Va fi un concert cum nu s-a mai vazut la Craiova. Asta inseamna capitala culturii! Sa nu mai zica nimeni ca fac numai spectacole de muzica populara sau ca sunt manelist.”

Antonie Solomon

Iesiti din grafic

Desi lucrarile la modernizarea centrului erau programate initial sa dureze doar sase luni, finalizarea acestora ar putea avea loc abia anul viitor. Intarzierea este pusa de primar pe seama canalelor si conductelor de care s-au lovit in subsol constructorii. “E posibil sa nu terminam anul acesta. Sper sa terminam macar de betonat, pentru ca, daca se pune vremea rea, de placat cu granit nu mai poate fi vorba, dar nu cred ca e vina constructorilor. Trei luni am stat cu canalele deschise, deoarece aceia de la regii nu stiau pe unde au conductele”, a declarat Solomon.

Preluat din Editie Speciala

| In Presa | 4 Raspunsuri »

4 Raspunsuri

 1. locke Says:

  Daca tot facem un oras frumos, nu putem ca in viitor sa chemam si alte formatii in Craiova?
  Sugerez The Rasmus (Finlanda), sunt sigura ca vor fi incantati de oras, nu sunt “fitosi” si probabil iau mai putin decat Andrea Bocelli:)

 2. Manu Says:

  da..sunt de acord. si in plus cred ca o trupa ca The Rasmus ar fi mult mai gustata de tineret decat Andrrea Bocelli. oricum…poate pe viitor in Craiova, daca tot se va face un oras atat sa frumos…sa inceapa sa fie chemate si trupe straine…de ce la Sibiu si Targu Mures au loc festivaluri cu trupe straine si aici nu…?

 3. Baicher Gabriela Says:

  Oare voi ati citit cat ia un cantaret?Ideea este buna insa nu este buget,daca pentru a-l aduce pe Andrea Bocelli trebuie sacrificii,poate pe viitor ne va merge mai bine si nu va fi totul atat de imposibil.The Rasmus este o trupa rock,sunt f multi rockeri insa si f multi antirock(adica:EU)nu putem fi toti impacati…incetul cu incetul dupa posibilitati…stiti vb:Dupa buget coane Fanica!!:))))

 4. admin Says:

  O sa fie ceva foarte misto: fantana va fi sincronizata pe melodia lui Bocelli atunci cand o sa cante la Craiova.

Scrie-ti parerea

Atentie: Unele comentarii trebuie aprobate, asa ca pot aparea cu intarziere.

© 2006-2006 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress