English Version English Version

Noua atractie a Craiovei


Chinezii artezienei, blocati la hotar

Adaugat la 14 November 2006. « Antonie Solomon despre modernizare | Cei patru chinezi sunt trei: Chen Si Chen »

Aparut in ziua de Marti 10 Octombrie 2006

Pentru jgheaburile din fata prefecturii e nevoie de mana de lucru din China.

Centrul Craiovei in constructieAngajatii firmei chineze ce produce fantana arteziana pentru centrul Craiovei nu au putut ajunge in timp util in Banie din cauza problemelor cu viza de intrare in tara. Astfel, primarul Antonie Solomon a fost nevoit sa intervina la consulatul roman pentru a grabi sosirea specialistilor.

Sosirea maestrilor in arteziene la Craiova a intarziat, dupa cum spune edilul-sef, din pricina formalitatilor. “Chinezii nu au ajuns inca pentru ca au avut probleme cu viza pe care trebuia sa o primeasca de la consulatul roman. Din cate am inteles, era nevoie de o verificare a biroului pentru straini”, a declarat Solomon, care cauta, saptamana trecuta, printre prieteni si cunoscuti, o relatie la reprezentanta diplomatica a Romaniei in China.

Pot merge la consulat: Solomon i-a rezolvat

Din cate se pare, primarul a si reusit, asiaticii fiind asteptati la Craiova in cursul acestei saptamani.
“Azi am vorbit cu viceconsulul si s-a rezolvat. Cei patru specialisti pot sa-si ridice viza de la consulat chiar maine, dupa care ii asteptam aici sa monteze arteziana. Vor fi ajutati de angajatii unei firme din Timisoara, implicata, de asemenea, in realizarea fantanii din Piata Prefecturii”, a adaugat Solomon.

Intre timp, au de lucru timisorenii

Venirea specialistilor asiatici la Craiova a fost anuntata de edili in urma cu mai multe saptamani, chinezii intarziind insa sa-si faca aparitia in oras. In lipsa acestora, instalatiile artezienei, estimate la cateva sute de mii de euro, sunt preasamblate la Timisoara, montajul final urmand a fi executat doar sub supravegherea reprezentantilor firmei producatoare. (N. F.)

Preluat din Editie Speciala

| In Presa | Inca nici un raspuns »

Scrie-ti parerea

Atentie: Unele comentarii trebuie aprobate, asa ca pot aparea cu intarziere.

© 2006-2006 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress