English Version English Version

Noua atractie a Craiovei


Arteziana muzicala din Craiova va canta in mai

Adaugat la 15 November 2006. « Centrul Baniei, inaugurat de Bocelli | Bucurestiul nu se lasa mai prejos »

de Petre Cojocaru, Florin Baltaretu
Aparut in ziua de 1 Noiembrie 2006 

Cum lucrarile au intarziat, inaugurarea centrului Craiovei a fost amanata cu sase luni.

Fantana arteziana din CraiovaCraiova intra in Europa cu un centru aflat in plin santier, desi teoretic lucrarile de modernizare ar fi trebuit sa se incheie in acest an, in luna noiembrie, asa cum era prevazut in contractul incheiat cu constructorul. UTI GROUP SA a ramas in urma cu lucrarile, astfel ca finalizarea proiectului de modernizare a centrului Craiovei a fost amanata pana in mai 2007.

Primarul Antonie Solomon arata ca orice amanare are si partile ei bune: “Va fi ceva grandios, cum nu s-a vazut in toata tara”.
Lucrarile de modernizare a centrului Craiovei, demarate in urma cu aproape o jumatate de an, au starnit diverse critici.

S-au gasit voci care sa spuna ca aceasta investitie, de 300 de miliarde de lei, nu era o prioritate a orasului, in conditiile in care in unele cartiere marginase, atunci cand ploua, strazile se inunda astfel incat nu mai poti trece prin zona. Cu toate acestea lucrarile au fost demarate.

Vara “fierbinte” pentru craioveni

Zgomotul produs de masinariile aduse si praful inghitit de craiovenii care locuiesc in zona Mercur au fost din nou subiecte de disputa, oamenii traind si la propriu, si la figurat o vara fierbinte. In replica, primarul Solomon a spus ca “aceste eforturi vor fi rasplatite atunci cand noul centru va fi dat in folosinta”.

Acum ca termenul stabilit nu a fost respectat si chiar a fost devansat pana in mai 2007, spiritele s-au mai calmat si toata lumea asteapta sa vada cum va arata noul centru. Mai ales ca au aparut deja elemente din planul desenat de arhitecti: stalpi de electricitate luminosi si fantani arteziene, dintre care una muzicala.

Inedit – Arteziana de 15 miliarde, programata sa cante “M-a facut mama oltean”

Una dintre piesele de rezistenta ale noului centru al Craiovei va fi fara indoiala fantana arteziana muzicala, o “bijuterie” care a costat 15 miliarde de lei vechi.

Autoritatile locale au facut luni seara o proba si s-au declarat multumite. In acordurile melodiei populare “M-a facut mama oltean”, primarul Solomon a recunoscut ca investitia facuta “merita toti banii, pentru ca aceasta fantana este unicat in Romania”.

Mare amator de muzica populara, Solomon s-a interesat daca instalatia mai poate “invata” cateva melodii oltenesti. Pana in momentul in care va taia oficial panglica, primarul Baniei face diligentele necesare ca, in ziua cea mare, sa il aiba alaturi pe Andrea Bocceli: “Am auzit ca onorariul acestuia este mare, dar sper sa vina la Craiova pe bani mai putini, i-am precizat ca nu suntem oameni asa de bogati”.

Publicat in Evenimentul Zilei

| In Presa | 2 Raspunsuri »

2 Raspunsuri

  1. Geo Says:

    Go Craiova!

  2. Ibras florin catalin Says:

    bv SOLOMON
    o sa fie cel mai tare centru din romania. da tre shi un stadion pe masura

Scrie-ti parerea

Atentie: Unele comentarii trebuie aprobate, asa ca pot aparea cu intarziere.

© 2006-2006 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress