English Version English Version

Noua atractie a Craiovei


Avem centru european!

Adaugat la 4 June 2007. « Teste cu lasere | Fotografii de la inaugurare »

inaugurarea centrului craioveiPrimarul Craiovei si-a lansat ieri la apa artezienele de 10 milioane de euro, fara vedete politice

Taierea panglicii inaugurale la centrul modernizat al Craiovei a fost departe de ceea ce se astepta la capitolul oficialitati. Desi anunta, cu cateva luni in urma, ca vrea sa ia motul centrului alaturi de toti sefii de stat in viata ai Romaniei din ultimul secol: Mihai I, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, primarul Antonie Solomon a trebuit sa se multumeasca cu prefectul Nicolae Giugea si presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Dupa sfintirea noii piete de catre mitropolitul Teofan Savu, primarul, prefectul si presedintele CJ au taiat panglica inaugurala si au purces sa dezveleasca fantana muzicala, intr-un nor de confetti si artificii, aruncate in plina zi de pirotehnisti. Dezvelirea fantanii s-a soldat cu invelirea unei parti importante din asistenta, organizatorii necalculand, din cate se pare, cu prea mare precizie raportul dintre greutatea panzei ce acoperea arteziana si numarul baloanelor ce trebuia s-o ridice la cer.

Dintre oficialitatile locale si-au facut aparitia la inaugurare, alaturi de primar, mare parte dintre consilierii locali, viceprimarul Iordache si un numar important de angajati ai primariei, prezenta deja banala la actiunile edilului-sef. Au lipsit insa cu desavarsire atat viceprimarul Gheorghe Nedelescu, cat si consilierii locali ai PRM, semn ca relatiile cu primarul democrat sunt tot inghetate. In plus, si parlamentarii de Dolj au tratat cu indiferenta evenimentul: dintre cei 15 deputati si senatori cati da judetul Legislativului, doar deputatul PLD Horatiu Buzatu si-a facut aparitia alaturi de primar.

Poiana socio-umana a lui Solomon

In discursul sau, edilul-sef a aratat ca locuitorii Craiovei au liber la discutat cu politicienii in piata nou-inaugurata, pe principiul Poienii lui Iocan, de vreme ce au si scos banii pentru piperata nota de plata a centrului. “Fara banii dumneavoastra nu am fi reusit nimic. Acest proiect a fost o provocare pentru mine si pentru consiliul municipal, iar mie imi plac provocarile si, mai ales, finalitatea lor. Mie imi place sa numesc acest centru piata socio-umana, pentru ca aici se intalnesc oamenii si discuta despre administratie, Presedintie, Guvern, Parlament”, a spus Solomon.

Oltenii s-au dovedit si de data aceasta mari iubitori ai muzicii populare, adunandu-se, ieri, la inaugurarea centrului Craiovei, in numar foarte mare, in ciuda vremii extrem de calduroase. Artistii au fost acompaniati de Orchestra “Lautarii” din Chisinau, condusa de Nicolae Botgros.

Craiovenii nu au mai stat pe ganduri si, cand pe scena au urcat Gheorghe Rosoga, Steliana Sima sau Nineta Popa, au facut o hora mare, ca la olteni. Ineditul cuplu Constantin Enceanu – Petrica Matu Stoian a incins si mai mult atmosfera, spectatorii iesind la joc. Prezentatoarea Marioara Murarescu s-a declarat placut surprinsa de numarul mare de craioveni care iubesc muzica populara, dovedind acest lucru prin prezenta lor la eveniment. Un alt cuplu ce a facut furori a fost Maria Ciobanu si Ionut Dolanescu, care a facut mai usoara trecerea timpului in asteptarea celui mai interesant moment al serii, trupa Smokie.

Articole de Nicusor FOTA si Sorin MUSUROI aparute in Editie Speciala luni, 4 iunie 2007

| In Presa | 1 Raspuns »

Un raspuns

  1. Savin Badea Says:

    Sa se mai faca inaugurarea inca o data si pentru cei patru sefi de stat ai Romaniei; din partea mea eu i-as invita, dar nu depinde de mine. La inaugurare mi-am cintat versurile in gind, dedicate evenimentului – cu toate insistentele lui Tudor Gheorghe nu am “cuplat” la timp si ma dureau picioarele. Emotiile, bata-le vina!
    Considerati inaugurarea trecuta ca fiind una locala, a craiovenilor – mai facem una dedicata Å¢arii, Europei,Lumii intregi!(Mi-aduc aminte ca am “inaugurat” Metroul bucurestean inainte de inaugurarea oficiala, numai intre 3 statii, si nu s-a suparat nimeni). Cu stima, Savin Badea.

Scrie-ti parerea

Atentie: Unele comentarii trebuie aprobate, asa ca pot aparea cu intarziere.

© 2006-2007 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress