English Version English Version

Noua atractie a Craiovei


Proiect de amenajare zona centrala Craiova

Adaugat la 12 November 2006. | Antonie Solomon despre modernizare »

In urma cu cateva luni in urma incepea “Proiectul de amenajare a zonei centrale din Craiova”:

Vedere aeriana a noului centru al Craiovei“1. Piata Prefecturii va arata ca un spatiu polivalent care sa poata gazdui atat adunari publice, ceremonial solemn, spectacole artistice, festivaluri traditionale, cat si functia de hol urban, prin realizarea extinderii acesteia in zona verde.Pavimentul va fi unul decorativ avand in centru compozitiei monumentul inchinat lui Mihai Viteazul. Vor fi prevazute suprafete de apa, spatii verzi de odihna si contemplare astfel incat aceasta zona sa reprezinte un spatiu de onoare al cetatii. Se doreste revitalizarea pasarelei si spatiilor complementare ei si rezolvarea parcajelor. Se va tine cont de relatia cladirii Prefecturii cu vecinatatile cu valoare ambientala (Biserica, Statuie, Front Nordic). Se vor monta afisaje electronice (timp, temperatura, presiune atmosferica, anunturi urbane), circuite fonice, doua ecrane gigant pentru trasmisii televizate, platforme pentru drapele, mobilier urban.

2. Esplanada pietonala Unirii va fi amenajata cu un paviment decorativ, zone de odihna si contemplare in conjunctie cu fantanile ce vor fi realizate, iluminat stradal gradat ca intensitate, astfel incat sa incante ochiul. Se propune valorificarea denivelarii existente. Se vor monta circuite fonice, bancomate, trei ceasuri stradale, mobilier urban.

3. Piata Minerva va fi amenajata prin suprimarea parcajului existent si realizarea unei circulatii auto si pietonale corect dimensionata gabaritic, functional, cu directii bine precizate. Solutia propusa trebuie sa aiba o atitudine de respect fata de valoarea construitului existent, iar spatiul verde trebuie revalorificat si imbunatatit.”

Preluat de pe site-ul Primaria Craiova

Proiect reamenajare centru Craiova Proiect urbanistic pentru centrul Craiovei
Fantana arteziana muzicala proiect Amenajarea centrului Craiovei

| Primaria Craiova | 4 Raspunsuri »

4 Raspunsuri

 1. CIOLAN Says:

  ESTE CEVA SUPERB CEEA CE VA DORITI ,CRAIOVA VA DEVENII POATE CEL MAI FRUMOS ORAS AL CRAIOVEI.VA MULTUMIM

 2. cosmin Says:

  CRAIOVA VA DEVENII POATE CEL MAI FRUMOS ORAS AL CRAIOVEI?

 3. iulica38 Says:

  DOMNULE PRIMAR, CE ATI FACUT ESTE CEVA NEMAIPOMENIT INSA ASTEPTAM MAI MULTE
  VA RUGAM SA MAI LIMITATI DIN CAINI .VIATA LUNGA.SI VA RUGAM SA AVETI UN SAIT DESCHIS PENTRU, SOLICITARII, OBSERVATII, CERERI DIRECTE PENTRU PRIMAR. VA ROG .

 4. claudiu Says:

  Nu am o parere rea despre primarul Craiovei,dimpotriva e printre putinii(daca nu chiar singurul)care fac intradevar ceva pentru orasul pe care il gestioneaza in perioada mandatului.Ma bucur ca acest om a fost ales sa conduca si stie sa o faca asa ca de spus vorbe ,au spus multi ,dar el stie sa si faca .FELICITARI DOMNULUI PRIMAR si putere multa de munca ,ca se vede ca aveti STOFA DE PRIMAR.
  Cu stima si respect Claudiu Dobre(un simplu Craiovean)

Scrie-ti parerea

Atentie: Unele comentarii trebuie aprobate, asa ca pot aparea cu intarziere.

© 2006-2006 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress