English Version English Version

Noua atractie a Craiovei


Feerie pe gheata In Piata Prefecturii

Scris la 14 December 2006 de admin

Patinoar artificialCraiovenii au luat, ieri-seara, cu asalt patinoarul amplasat chiar in centrul orasului, in Piata Prefecturii. Unii dintre ei si-au pus patinele in picioare chiar pentru prima data si au infruntat gerul de afara. Pentru accesul pe gheata trebuie sa scoti din buzunar 10 lei, iar pentru inchirierea patinelor, alti 10 lei. Patinoarul va fi deschis in timpul saptamanii dupa-amiaza, urmand ca in weekend sa functioneze pe intreaga durata a zilei.

Patinoarul inaugurat, ieri, in prezenta primarului Craiovei, Antonie Solomon, face parte din planurile edilului-sef de a da orasului o infatisare europeana. La festivitatea de deschidere au participat mici artisti ai orasului, precum si actorii de la Teatrul de Papusi «Colibri», care au cantat si au dansat chiar pe patinoar.

Solomon nu si-a pus patinele

Edilul-sef nu a vrut sa isi puna patinele in picioare, de teama ca nu cumva sa se accidenteze. “Ma bucur ca a venit foarte multa lume in aceasta seara. Imi place sa vad ca acesti copii minunati ai Craiovei sunt fericiti. Nu voi patina, pentru ca imi este frica sa nu imi rup picioarele”, a afirmat Antonie Solomon. Patinoarul artificial va fi deschis timp de patru luni, un motiv in plus ca aceia care nu au patine sa isi achizitioneze. “Cand am auzit ca vom avea si noi patinoar in oras, l-am rugat pe Mos Nicolae sa imi aduca o pereche de ghete. Pana acum am avut doar patine cu rotile, dar nu imi fac probleme, pentru ca o sa vin in fiecare seara si, in cateva zile, nu voi mai avea probleme”, a declarat Oana Mihalcea (7 ani), din Craiova. Parintii, la randul lor, sunt fericiti ca patinoarul ii va atrage pe cei mici si poate va fi un bun prilej ca acesteia sa indrageasca acest sport.

Incantati de patinoar

“E un lucru extraordinar pentru ca, de exemplu, baietelul meu nu a mai fost niciodata la un patinoar si, sincer, nu aveam posibilitatea sa ne ducem pana la Miercurea Ciuc sa vada”, a mentionat Mihaela Stamatescu. Patinoarul artificial, ce se va intinde pe 600 de metri patrati, va fi disponibil pentru amatorii de patinaj dupa un program conceput in functie de orarul scolarilor din oras.

1.000 de euro pentru CL

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a afirmat ca municipalitatea a incheiat un contract pe patru ani cu firma din Brasov, prin care, in schimbul spatiului pus la dispozitie in Piata Prefecturii, consiliul local va primi 1.000 de euro. “Am incheiat un contract pe patru ani, cate patru luni. Va functiona doar pe perioada anotimpului rece. O sa incasam 1.000 de euro pe luna”, a explicat Solomon. Acesta mai spune ca asemenea patinoare pot fi vazute in toate orasele lumii.

Patinoarul, dublu iarna viitoare

Primarul Antonie Solomon vrea sa dubleze iarna urmatoare patinoarul artificial inaugurat ieri in Piata Prefecturii. Edilul-sef spune ca, in acest fel, patinatorii din Craiova vor avea la dispozitie un lunecus artificial comparabil cu cel de la Paris. “Sper ca la anul, pe baza experientei din acest an, sa marim patinoarul. Vrem sa-l facem dublu si sa ajungem la o suprafata de 1.200 de metri patrati fata de 600, cat are acum. Va spun ca la Paris este un patinoar de 1.200 de metri patrati chiar in fata primariei, si e vorba de un oras de doua milioane de locuitori, iar noi vrem sa facem unul de aceeasi marime”, a afirmat Solomon.

Articol preluat din Editie Speciala

| In Presa | 6 Raspunsuri »

Craiova pe patine

Scris la 14 December 2006 de admin

patinoar artificial craiovaPiata Prefecturii a fost animata aseara de aproape 300 de craioveni, care au tinut sa fie de fata la deschiderea patinoarului artificial. Organizatorii le-au pregatit vizitatorilor scurte programe artistice sustinute de elevi de la Palatul Copiilor din Craiova si de doua patinatoare invitate de primarie. Patinoarul a ramas la dispozitia craiovenilor pana seara tarziu, intrarea fiind libera. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, prezent la inaugurare, s-a aratat multumit de amplasarea primului patinoar artificial in Banie si i-a incalzit pe cei prezenti promitandu-le o tuica fiarta. De astazi, proprietarii vor institui un program de functionare si vor percepe taxa de intrare.

Poze din centru:

Articol preluat din Gazeta de Sud

| Imagini, In Presa | 2 Raspunsuri »

Fantana Muzicala din Piata Prefecturii

Scris la 13 December 2006 de admin

Fantani artezieneOltenii se pot mandri cu cea mai mare fantana arteziana din tara si una dintre putinele de acest tip din Europa. Sutele de jeturi de apa, luminile in zeci de culori si fragmentele de muzica clasica au schimbat complet atmosfera din centrul Craiovei. Fantana are o suprafata de 288 de metri patrati si a fost instalata in Piata Prefecturii din centrul Craiovei. Apa tasneste la peste 20 de metri inaltime, luminata de 361 de proiectoare subacvatice cu zeci de culori. S-au folosit 150 de pompe submersibile si 660 de duze.

Ideea i-a apartinut primarului din Craiova, care vrea ca sa schimbe fata urbei. Pe viitor, edilii craioveni vor mai instala alte 10 fantani arteziene, dar de mai mici dimensiuni.

Sursa: Antena3

| In Presa | 4 Raspunsuri »

Poze 7 Decembrie 2006

Scris la 6 December 2006 de admin

Fotografii din 7 decembrie 2006. Sunt printre cele mai reusite de pana acum, surprinzand culorile vii in toata splendoarea lor.

Fotografiile au fost furnizate de SC CD Codalb SRL Timisoara

| Imagini | 3 Raspunsuri »

Centrul Craiovei

Scris la 3 December 2006 de admin

Fotografii cu noul centru al Craiovei si cu fantana arteziana functionand pe timp de noapte.

| Imagini | 7 Raspunsuri »

Vangelis

Scris la 1 December 2006 de admin

Fantana arteziana din Craiova “dansand” pe muzica lui Vangelis. Un spectacol extraordinar de lumina si apa sincronizate pe o muzica pe masura.

Filmul a fost pus la dispozitie de SC CD Codalb SRL, executantul lucrarii

| Video | 14 Raspunsuri »

© 2006-2006 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress