English Version English Version

Noua atractie a Craiovei


Teste cu lasere

Scris la 30 May 2007 de admin

Zilele trecute firma Laser Shows SRL a venit sa faca probe pentru spectacolul ce il pregatesc pentru duminica.

Cum va arata adevaratul show vom vedea abia duminica, pentru ca este o surpriza.

Iata cateva poze de la teste (click pe imagini pentru a le mari):


| Imagini | 8 Raspunsuri »

Centrul, inaugurat ca piata

Scris la 30 May 2007 de admin

noul centru al craioveiCraiovenii sunt invitati duminica, 3 iunie, la botezul constructiei de aproape zece milioane de euro care a luat locul vechiului centru al Baniei si al carei santier a afectat mai bine de un an viata a mii de oameni. Oficialii Craiovei fac cinste cu ocazia inaugurarii noului centru, organizand un spectacol in doua transe, de la care nu lipsesc artisti celebri. Primarul Antonie Solomon a declarat ieri ca nu are destul curaj sa mai demareze o investitie de aceasta anvergura, in special din pricina constructorilor romani. “Nu m-as mai apuca a doua oara. Constructorii romani sunt slabi. Este imposibil sa lucrezi cu ei”, a spus Solomon. El nu a ratat prilejul de a peria presa craioveana, afirmand ca toate criticile la adresa modului de lucru al firmelor implicate in remodelarea Pietei Prefecturii si a strazii Unirii au fost de folos municipalitatii. “Daca nu era presa, in trei ani ar fi terminat. Asa, am fost mult mai determinati sa stam de capul lor”, a mai aratat primarul.

El a recunoscut ca, in ciuda oficializarii, mai este de lucru in centru si a apreciat ca ultimele lucrari vor rasuna in zona modernizata inca doua – trei luni. “Receptia, care este in derulare, inseamna verificari si obiectiuni. Specialistii nostri au cerut si probabil vor mai cere retusuri, care necesita timp”, a precizat Solomon. Acesta sustine ca valoarea exacta a lucrarilor nu poate fi cunoscuta in prezent, dar apreciaza ca s-ar situa la circa 300 de miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA, la prima strigare: “Contractul a fost semnat pentru 210 miliarde fara TVA, la care se adauga 40-50 de miliarde pentru lucrari suplimentare, fiindca noi am decis extinderea zonei si a volumului de lucrari fata de proiect”.

Piata socio-umana

Noua denumire marca Solomon a centrului este “Piata socio-umana”. Primarul a explicat ca expresia il duce cu gandul la socializare. “Centre sunt peste tot. Cat de multe va spune «centru» despre oameni, despre relatiile dintre ei? Piata socio-umana inseamna pentru mine un loc special in care craiovenii sa se intalneasca, sa se cunoasca, sa discute inclusiv despre problemele comunitatii, ale lor, intr-un cadru deosebit. Altceva decat carciumi si bodegi”, a spus Antonie Solomon.

Greii inaugurarii

Festivitatea de inaugurare este prevazuta pentru ora 12.00, pe langa imn, slujba religioasa, taierea panglicii si dezvelirea fantanilor arteziene, Primaria Craiova organizand si microrecitaluri: Mircea Vintila, Zoia Alecu, Maria Gheorghiu etc. Greul petrecerii incepe la 17.00, cu Maria Ciobanu, Ionut Dolanescu, Steliana Sima, Laura Lavric, Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu, Nineta Popa, Nicoleta Voica, Gheorghe Rosoga, Cornelia si Lupu Rednic, acompaniati de Orchestra “Lautarii”, din Chisinau, condusa de Nicolae Botgros, si de orchestra Ansamblului Folcloric “Maria Tanase”, sub bagheta maestrului Nicu Cretu. Stefan Banica Jr., Marcel Pavel si membrii celebrei trupe Smokie pot fi vazuti in Banie in seara zilei de 3 iunie, inainte de concertul extraordinar al lui Tudor Gheorghe si inchiderea cu focuri de artificii. Primarul Antonie Solomon a declarat ca inaugurarea costa in jur de zece miliarde de lei vechi, majoritatea banilor fiind din sponsorizari.

Boc, interesat de arteziana

Arteziana din centrul Baniei i-ar fi starnit curiozitatea presedintelui PD, Emil Boc, sustine primarul Craiovei, Antonie Solomon. El a spus ca Boc, primar si el, la Cluj, l-ar fi sunat sa-l intrebe cat costa o arteziana, dar ceva mai mica, si daca e multumit de ea. “I-am spus, dar pentru detalii sa-i intrebe si el pe chinezi”, a spus Solomon.

Articol aparut in Gazeta De Sud
Miercuri 30 Mai 2007
Actualitate – Marian BADIRCI

| In Presa | 5 Raspunsuri »

Inaugurarea Oficiala

Scris la 27 May 2007 de admin

Fantana arteziana

Duminica, 3 iunie 2007 va avea loc inaugurarea oficiala a noului centru al Craiovei!

Festivitatea va incepe la ora 12 si va tine pana seara. Craiovenii si nu numai ei sunt asteptati la sarbatorirea unui nou inceput din istoria Craiovei.

Vom avea parte de un concert Tudor Gheorghe, jocuri de lasere si artificii si multe altele.

Ne vedem acolo!

| Imagini, Primaria Craiova | 3 Raspunsuri »

© 2006-2007 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress