English Version English Version

Noua atractie a Craiovei


Fotografie etnografica in piata Mihai Viteazu

Adaugat la 18 July 2008. « Sunetul muzicii umple orasul | Video nou – Hungarian Dance »

In acordurile muzicii si pe ritmul jeturilor de apa, ecoul trecutului invaluie, cu frumusetea si simplitatea unor vremuri ce nu mai pot fi recuperate, centrul Craiovei. Cateva sevalete care poarta pe brate o mica parte din istoria satului romanesc stau cu mandrie in lumina si caldura soarelui de vara, in apropierea fantanii muzicale, incercand sa incante privirile trecatorilor si sa le indrepte pasii melancolici spre o mai buna intelegere a oamenilor, locurilor si obiceiurilor.

“Muzeul Olteniei Craiova in colaborare cu Muzeul Etnografic Brasov si Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj – Napoca va invita sa luati parte la expozitia in aer liber „Satul romanesc de ieri si de azi. Expresii. Spatii. Ritmuri. Editia a II a – Transilvania”, care se va desfasura in perioada 16 – 22 iulie 2008 in piata Mihai Viteazul, din Craiova.

expozitie centru craiova

Si anul acesta, dupa cum am promis, readucem muzeul in piata publica prin intermediul acestui proiect cultural interesant si indraznet ajuns la cea de-a doua editie: Transilvania. Jocul sevaletelor si al celor aproape o suta de fotografii readuc la viata o lume a satului transilvan prin covarsitoarea sa coerenta, prin frumusetea sa simpla, dar atat de bogata la nivelul mesajului pe care continua sa il trimita peste ani. Un text despre oameni, locuri, rituri, datini, obiceiuri, toate secvente ale unui mod de viata atat de diferit de cel al lumii dispersat – globalizate in care traim, incat poate parea straniu.

Tocmai poate, pentru a evita fracturarea receptarii, propunem in aceasta editie si fotografii din istoria recenta a satului, incercand sa corelam doua tipuri de realitati. Fotografii la fel de valoroase ca si cele de la inceputul secolului al XX-lea, piese ale unor arhive multimedia extrem de solide apartinand a doua institutii muzeale – reper in lumea muzeologiei romanesti: Muzeul National de Etnografie al Transilvaniei si Muzeul de Etnografie Brasov, parteneri de nadejde in realizarea acestui proiect.

Un experiment cultural care speram sa placa. Asa cum a placut si anul trecut, atunci cand oamenii au intrat in jocul nostru si au calatorit in timp, zambind luminos sau lacrimand cu nostalgie… Depanand apoi amintiri in fata sevaletelor, devenind actori fara voie in aceasta arena a performarii construita de Muzeul Olteniei.

Sursa text: Cimec
Fotografii: Fantanamuzicala.ro

| Imagini | 4 Raspunsuri »

4 Raspunsuri

 1. Irina Suiu Says:

  Felicitari primarului si tuturor celor care au avut acesata initiativa. Ar fii bine sa existe mai multe cam web in tot orasul.

 2. luminita_redstudio Says:

  F Buna ideea ! felicitari domnului primiar care a avut aceasta initiativa !

 3. Nick Says:

  Chiar simpatic evenimentu, sincer nu am participat, dar mi se pare foarte buna idea! Zi-le sa tina sus munca buna!

 4. Lina Says:

  Sincer pozele sunt destul de bune si sa-ti spun sincer chiar imi place noua chestie cu streaming-ul live! Felicitari!

Scrie-ti parerea

Atentie: Unele comentarii trebuie aprobate, asa ca pot aparea cu intarziere.

© 2006-2008 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress