English Version English Version

Noua atractie a Craiovei

florarie online craiova

Fotografie etnografica in piata Mihai Viteazu

Scris la 18 July 2008 de admin

In acordurile muzicii si pe ritmul jeturilor de apa, ecoul trecutului invaluie, cu frumusetea si simplitatea unor vremuri ce nu mai pot fi recuperate, centrul Craiovei. Cateva sevalete care poarta pe brate o mica parte din istoria satului romanesc stau cu mandrie in lumina si caldura soarelui de vara, in apropierea fantanii muzicale, incercand sa incante privirile trecatorilor si sa le indrepte pasii melancolici spre o mai buna intelegere a oamenilor, locurilor si obiceiurilor.

“Muzeul Olteniei Craiova in colaborare cu Muzeul Etnografic Brasov si Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj – Napoca va invita sa luati parte la expozitia in aer liber „Satul romanesc de ieri si de azi. Expresii. Spatii. Ritmuri. Editia a II a – Transilvania”, care se va desfasura in perioada 16 – 22 iulie 2008 in piata Mihai Viteazul, din Craiova.

expozitie centru craiova

Si anul acesta, dupa cum am promis, readucem muzeul in piata publica prin intermediul acestui proiect cultural interesant si indraznet ajuns la cea de-a doua editie: Transilvania. Jocul sevaletelor si al celor aproape o suta de fotografii readuc la viata o lume a satului transilvan prin covarsitoarea sa coerenta, prin frumusetea sa simpla, dar atat de bogata la nivelul mesajului pe care continua sa il trimita peste ani. Un text despre oameni, locuri, rituri, datini, obiceiuri, toate secvente ale unui mod de viata atat de diferit de cel al lumii dispersat – globalizate in care traim, incat poate parea straniu.

Tocmai poate, pentru a evita fracturarea receptarii, propunem in aceasta editie si fotografii din istoria recenta a satului, incercand sa corelam doua tipuri de realitati. Fotografii la fel de valoroase ca si cele de la inceputul secolului al XX-lea, piese ale unor arhive multimedia extrem de solide apartinand a doua institutii muzeale – reper in lumea muzeologiei romanesti: Muzeul National de Etnografie al Transilvaniei si Muzeul de Etnografie Brasov, parteneri de nadejde in realizarea acestui proiect.

Un experiment cultural care speram sa placa. Asa cum a placut si anul trecut, atunci cand oamenii au intrat in jocul nostru si au calatorit in timp, zambind luminos sau lacrimand cu nostalgie… Depanand apoi amintiri in fata sevaletelor, devenind actori fara voie in aceasta arena a performarii construita de Muzeul Olteniei.

Sursa text: Cimec
Fotografii: Fantanamuzicala.ro

| Imagini | 4 Raspunsuri »

Sarbatoarea Florilor la Craiova

Scris la 3 June 2008 de admin

Intre 30 mai si 2 iunie in centrul Craiovei, langa fantana muzicala, a avut loc sarbatoarea florilor 2008. In tot centrul au fost instalate corturi si expuse mii de aranjamente florale si obiecte decorative.

Cateva poze mai jos. Click pe fiecare poza pentru a vedea varianta marita.


| Imagini | 6 Raspunsuri »

Decor de Paste

Scris la 4 May 2008 de admin

Cu ocazia Pastelui in parcul din centrul Craiovei si in zona fantanii a fost amenajat un decor special, cu multe lumini, oua si iepurasi.

Click pe fiecare poza pentru a vedea versiunea mare:


| Imagini | 7 Raspunsuri »

Primul spectacol in 2008

Scris la 5 April 2008 de admin

Asa cum se poate vedea pe webcam-ul live, se fac pregatiri pentru primul spectacol din 2008 al fantanii muzicale.

2008.jpg

| Imagini | 9 Raspunsuri »

Fantani Arteziene din Craiova

Scris la 1 August 2007 de admin

O galerie de imagini cu fantanile arteziene din Craiova. Click pe fiecare poza pentru a o mari.


| Imagini | 5 Raspunsuri »

Fotografii de la inaugurare

Scris la 4 June 2007 de admin

Dupa un an de munca, centrul Craiovei a luat forma si viata. Noul centru este intr-adevar o piata socio-umana si Craiova a prins viata, in fiecare seara oamenii stangandu-se la aer curat langa fantanile de pe Unirii.

Mai jos puteti vedea cateva fotografii din ziua si seara inaugurarii. Click pe fiecare poza pentru a o mari.

| Imagini | 12 Raspunsuri »

Teste cu lasere

Scris la 30 May 2007 de admin

Zilele trecute firma Laser Shows SRL a venit sa faca probe pentru spectacolul ce il pregatesc pentru duminica.

Cum va arata adevaratul show vom vedea abia duminica, pentru ca este o surpriza.

Iata cateva poze de la teste (click pe imagini pentru a le mari):


| Imagini | 8 Raspunsuri »

Inaugurarea Oficiala

Scris la 27 May 2007 de admin

Fantana arteziana

Duminica, 3 iunie 2007 va avea loc inaugurarea oficiala a noului centru al Craiovei!

Festivitatea va incepe la ora 12 si va tine pana seara. Craiovenii si nu numai ei sunt asteptati la sarbatorirea unui nou inceput din istoria Craiovei.

Vom avea parte de un concert Tudor Gheorghe, jocuri de lasere si artificii si multe altele.

Ne vedem acolo!

| Imagini, Primaria Craiova | 3 Raspunsuri »

De Paste

Scris la 6 April 2007 de admin

[thumb:114:l]Astazi fantana muzicala a fost pusa in functiune pentru teste.

In aceasta seara va fi prima oara cand se vor putea revedea culorile ei dupa cele cateva luni de iarna in care a fost inchisa.

De asemenea primarul Craiovei, Antonie Solomon, a dispus ca in noaptea Invierii fantanile din centru sa functioneze. Craiovenii ce vor trece prin centru sambata vor avea placerea sa vada fantanile active pana tarziu in noapte.

| Imagini | 9 Raspunsuri »

Spectacol De Lasere

Scris la 17 January 2007 de admin

In aceasta seara in centrul Craiovei s-au facut teste pentru jocul de lasere ce va fi montat la fantana arteziana. A fost un spectacol superb ce se va repeta cu siguranta la inaugurare, cand va fi sincronizat cu fantana.

Pozele de mai jos vor spune totul:
(click pe fiecare poza pentru a o mari)


| Imagini | 11 Raspunsuri »

« Paginile Precedente

© 2006-2007 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress