English Version English Version

Noua atractie a Craiovei

florarie online craiova

Program Zilele Craiovei 2009

Scris la 5 October 2009 de admin

Programul evenimentelor din prima zi, 23 octombrie 2009, este urmatorul:

11.00
Colocviile” Scrisul romanesc” Actualitatea istoriei literare
Participa scriitori, profesori universitari, academicieni, critici si istorici literari, directori,redactori- sefi de reviste de cultura.
Expozitia de carti si reviste “Scrisul Romanesc”, 2003 2009
Sala Nicolae Romanescu
(Primaria Craiova)

11.00
OlteniaStar- concurs de promovare a tinerelor talente în domeniul artistic
Organizator: Directia Judeteana pentru Tineret Dolj
Grupul scolar Industrial Electroputere

Read the rest of this entry »

| Primaria Craiova | 8 Raspunsuri »

Sunetul muzicii umple orasul

Scris la 18 July 2008 de admin

De cateva zile incoace fantana muzicala din centrul Craiovei nu mai este singura. O noua fantana a fost inaugurata de curand in Craiovita Noua. De dimensiuni mai mici si cu mai putine lumini decat cea din centrul Craiovei, insa cu aceeasi putere de a face serile craiovenilor mai vesele si mai frumoase.

“In seara zilei de marti, 8 iulie ac, pe esplanada din Craiovita Noua, situata între Orizont si Racheta la ora 19.15 erau adunate aproximativ 1 000 de persoane. Motivul? Nu peste multa vreme urma sa inceapa un spectacol artistic al elevilor de la Palatul Copiilor, prilejul fiind unul deosebit: se inaugura fantana muzicala. Programul micilor artisti a continuat cu recitaluri ale solistelor Francesca Parvanescu si Aurora Baran, precum si numere de dans modern si latino. La ora 21.45 publicul, alaturi de primarul Antonie Solomon, a efectuat o scurta numaratoare inversa, la momentul zero jocul apelor fiind pornit in acordurile muzicii. Fantana muzicala din Craiovita Noua este un cadoul pe care municipalitatea il ofera locuitorilor din aceasta zona, acum in miezul verii. Trebuie amintit faptul ca in respectiva locatie, iarna, Primaria Craiova amplaseaza si un orasel al copiilor, astfel ca, de acum locuitorii din acest cartier vor beneficia de o veritabila zona de agrement: un loc de joaca pentru copii si o zona de promenada in care fierbintile nopti de vara vor fi însotite de racoarea apei si farmecul muzicii.” (Sursa: Primaria Craiova)

“Arteziana muzicala din Craiovita a fost pornita marti-seara. Zeci de locuitori ai cartierului au venit sa vada febletea primarului Antonie Solomon, care s-a declarat incantat de jucaria de pe Esplanada. Solomon a spus chiar ca nu va renunta la proiectele fantanilor cantatoare, indiferent cat ar fi acuzat din pricina lor. El s-a declarat convins ca sunt infinit mai multi aceia care se bucura de ele decat ceilalti, care le gasesc inutile. Potrivit edilului-sef al Craiovei, alte doua arteziene sunt in studiu pentru cartierul Rovine, cel mai probabil pe platoul de la Posta, si pentru Piata Garii.” (Sursa: Gazeta de Sud)

| In Presa, Primaria Craiova | Inca nici un raspuns »

Antonie Solomon, primar

Scris la 1 June 2008 de admin

antonie solomonAntonie Solomon a castigat din primul tur un nou mandat în fruntea Primariei Craiova, potrivit unui sondaj realizat la iesirea de la urne, efectuat de Eurosurvey si comandat de postul de televiziune TV Oltenia.

Solomon, candidat din partea PD-L, a obtinut 57% din voturile craiovenilor, procent care confirma rezultatele sondajului IMAS, comandat si publicat de GdS. Gheorghe Nedelescu, de la PSD, a obtinut 31%, iar pe locul trei s-a clasat candidatul PNL, Ionel Groza, cu 8%.

Ceilalti candidati au obtinut procente nesemnificative. Potrivit aceluiasi sondaj, PD-L a obtinut 46% la Consiliul Local, PSD – 34%, PNL – 12%, PRM, PC si PNG – câte 2%, iar alte partide – 3%.

Sursa: Gazeta de Sud

| In Presa, Primaria Craiova | 2 Raspunsuri »

Inaugurarea Oficiala

Scris la 27 May 2007 de admin

Fantana arteziana

Duminica, 3 iunie 2007 va avea loc inaugurarea oficiala a noului centru al Craiovei!

Festivitatea va incepe la ora 12 si va tine pana seara. Craiovenii si nu numai ei sunt asteptati la sarbatorirea unui nou inceput din istoria Craiovei.

Vom avea parte de un concert Tudor Gheorghe, jocuri de lasere si artificii si multe altele.

Ne vedem acolo!

| Imagini, Primaria Craiova | 3 Raspunsuri »

Interviu cu Antonie Solomon

Scris la 25 November 2006 de admin

In urma articolului din Prima Ora, Antonie Solomon, primarul orasului Craiova, a aflat despre fantanamuzicala.ro, a fost impresionat si va sprijini proiectul. Primarul a raspuns la cateva intrebari intr-un interviu in exclusivitate pentru www.fantanamuzicala.ro

Antonie SolomonCum v-ati gandit la o astfel de fantana?

Ideile vin daca incepi sa calatoresti si daca ai consilieri carora le place noutatea si iubesc frumosul. Am fost la Praga si am vazut acea fantana muzicala cu o vechime de peste 10 ani. Pot sa spun ca nu este chiar asa la moda pentru ca in lumea electronica lucrurile avanseaza cu o rapiditate extraordinara. Si am zis ca daca la Praga se poate de ce nu si la Craiova. Mi-a placut extrem de mult orasul; la numai o ora si ceva de zbor, incarcat de istorie si vizitat de milioane de turisti in fiecare an.

Cine a ales melodiile pentru fantana arteziana?

La o fantana arteziana apa nu poate sa danseze pe melodii populare precum “M-a facut mama oltean”, chiar daca le avem inregistrate. Le-au ales chinezii insa la indicatia mea. Le-am spus clar ca vreau muzica clasica – Mozart, Beethoven – o muzica sa zic asa mai profunda, o muzica mai dura pentru a impresiona – precum Vangelis, fiindca degeaba avem un joc al apelor frumos pe ritm muzical, daca muzica nu este cea adecvata.

Pe langa fantana muzicala, ce alte proiecte de infrumusetare a Craiovei mai aveti?

Ma preocupa realizarea un grup statuar “Asta-i muzica ce-mi place” pe locul unde este amplasat monumentul rascoalei de la 1907.

In plus, vreau sa extind Aleea personalitatilor. Foarte multi oameni care au facut cinste Craiovei, si Baniei, si Olteniei nu au inca loc pe soclu. Alaturi de acestea, in parcul teatrului va aparea si o fantana nu muzicala, dar va fi o fantana arteziana. De ce? Nu este un moft, o goanga. Craiova are 2 anotimpuri: iarna si vara. Vara cand traversezi centrul te sufoci de caldura si cu noxele emanate de bolizii care circula toata ziua prin oras. Atunci avem nevoie sa respiram aer curat. De unde acest aer curat? Din apa. Apa inseamna viata. De aceea doresc ca tot timpul in centrul Craiovei sa intalnim la 100 de metri o fantana arteziana.

In centrul pe care il remodelam, vreau sa spun ca vor fi 11 fantani si un tunel de apa pe scarile de la Prefectura, unde vom instala patinoarul in 4 decembrie si bineinteles, bradul de Craciun. Dupa aceea, dincolo de fantana muzicala, stanga-dreapta vor fi inca 2 fantani arteziene si 2 cascade.

Mai mult, am un proiect indraznet. Desfiintez gradina zoologica din Parcul Romanescu. Ma obliga Comunitatea Europeana sa asigur animalelor un habitat corespunzator sau o vor inchide. De aceea o vom definta pe cea din Parcul Romanescu si vom incerca sa realizam un Jungle Park in parcul din Lunca Jiului. Trebuie sa avem grija de tot ce inseamna comunitate locala.

In curand Parcul Romanescu va prinde viata – si nu este o poveste ce spun acum – va lua nastere o zona comerciala si distractiva unica in tara: un bazin olimpic, un teren de joaca, unul de de sport, magazine tip mall dezvoltate pe orizontala, cinematograf, hotel de 5 stele, parcare de 700 de locuri, un aqua parc. Zona de langa hipodrom va deveni o zona extrem de bine mobilata. Proiectul insa este intr-o sa zic asa prima faza de dezbatere.

Cu ce scop toate aceste modificari?

Vreau Craiova sa devina oras turistic. Nu mai vreau o Craiova muncitoreasca, o Craiova saraca. Sa fie capitala sportului, a culturii, capitala comerciala si cetatea banilor. Sa redevina ceea ce a fost odata. Asta este dorinta mea arzatoare. Sa ii redam faima conferita de istorie.

Un mesaj pt vizitatorii site-ului www.fantanamuzicala.ro?

Ii rog sa acceseze siteul tau pentru ca vor gasi in continuare multe date despre orasul Craiova, despre spectacolul vietii din Craiova, reluat sub regia mea, vor gasi multe dintre gandurile mele privind viitorul acestui municipiu.

| Primaria Craiova | 23 Raspunsuri »

Antonie Solomon despre modernizare

Scris la 13 November 2006 de admin

Inainte de incepederea modernizarii centrului Craiovei, primarul Antonie Solomon declara:

Plan Amenajare Fantani Craiova– Care sunt cele mai importante proiecte de dezvoltare urbana pe care le implementeaza Primaria?
– Unul dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare ale municipiului Craiova, care va demara imediat dupa sarbatorile pascale, este reamenajarea si modernizarea centrului orasului. Prin realizarea acestei investitii se va amenaja un spatiu polivalent in centrul Craiovei, constituit ca un amfiteatru in aer liber, care se va remarca prin jocul de ape si lumini ale fantanilor arteziene, printr-o fantana arteziana muzicala, prin tratarea diferentiata a pardoselilor si mobilierul urban. In fata Palatului Prefecturii se va organiza un spatiu oficial de acces, separat de piata propriu – zisa si punctat de catarge de steaguri. Deplasarea statuii Voievodului Mihai Viteazul din cadrul pietei si reamplasarea celor doua monumente existente (Troita si monumentul Eroilor Revolutiei din decembrie 1989), vor duce la obtinerea efectului de monumentalitate atat al Palatului cat si al Pietei Prefecturii. Se va amenaja un “foaier” in aer liber in fata Filarmonicii “Oltenia”, tratat ca o mica piateta de sine statatoare. Plantarea cu vegetatie joasa sau inalta, amplasarea unor obiecte de mobilier urban moderne si functionale (banci, cosuri de gunoi, panouri publicitare, ceasuri) vor imbunatati calitatea ambientului.”

Preluat de pe Portalul de Administratie Publica

| Primaria Craiova | Inca nici un raspuns »

Proiect de amenajare zona centrala Craiova

Scris la 12 November 2006 de admin

In urma cu cateva luni in urma incepea “Proiectul de amenajare a zonei centrale din Craiova”:

Vedere aeriana a noului centru al Craiovei“1. Piata Prefecturii va arata ca un spatiu polivalent care sa poata gazdui atat adunari publice, ceremonial solemn, spectacole artistice, festivaluri traditionale, cat si functia de hol urban, prin realizarea extinderii acesteia in zona verde.Pavimentul va fi unul decorativ avand in centru compozitiei monumentul inchinat lui Mihai Viteazul. Vor fi prevazute suprafete de apa, spatii verzi de odihna si contemplare astfel incat aceasta zona sa reprezinte un spatiu de onoare al cetatii. Se doreste revitalizarea pasarelei si spatiilor complementare ei si rezolvarea parcajelor. Se va tine cont de relatia cladirii Prefecturii cu vecinatatile cu valoare ambientala (Biserica, Statuie, Front Nordic). Se vor monta afisaje electronice (timp, temperatura, presiune atmosferica, anunturi urbane), circuite fonice, doua ecrane gigant pentru trasmisii televizate, platforme pentru drapele, mobilier urban.

2. Esplanada pietonala Unirii va fi amenajata cu un paviment decorativ, zone de odihna si contemplare in conjunctie cu fantanile ce vor fi realizate, iluminat stradal gradat ca intensitate, astfel incat sa incante ochiul. Se propune valorificarea denivelarii existente. Se vor monta circuite fonice, bancomate, trei ceasuri stradale, mobilier urban.

3. Piata Minerva va fi amenajata prin suprimarea parcajului existent si realizarea unei circulatii auto si pietonale corect dimensionata gabaritic, functional, cu directii bine precizate. Solutia propusa trebuie sa aiba o atitudine de respect fata de valoarea construitului existent, iar spatiul verde trebuie revalorificat si imbunatatit.”

Preluat de pe site-ul Primaria Craiova

Proiect reamenajare centru Craiova Proiect urbanistic pentru centrul Craiovei
Fantana arteziana muzicala proiect Amenajarea centrului Craiovei

| Primaria Craiova | 4 Raspunsuri »

© 2006-2006 Fantana Muzicala din Craiova

RSS Feed - Comments RSS Feed | Powered by Wordpress